пятница, 11 августа 2017 г.

ІНДИВІДУАЛЬНІ ЗАНЯТТЯ З ЛОГОПЕДОМ

     Перше заняття – це завжди консультація з батьками. Зі слів батьків  заповняється  індивідуальна карта дитини. На консультації логопеда цікавлять такі питання: як проходила вагітність, пологи, чи хворіла дитина на інфекційні захворювання у ранньому віці, чи були у інших членів сім’ї мовленнєві порушення, коли у дитини з’явились перші слова. Питань насправді дуже багато, але вони допомагають знайти першопричину порушення мови, об’єктивно побачити картину та окреслити напрямки роботи. 


    В подальшому логопед доповнює карту результатами власного обстеження дитини. На основі цього логопед може повідомити батькам про проблеми дитини, а також розповісти, що потрібно робити  для їх вирішення. Але ми наголошуємо, що робота логопеда – це лише 30% від позитивного результату! 70% повністю залежить від відповідального ставлення батьків. Вони мають займатися з дитиною вдома. В залежності від виду порушення на індивідуальних заняттях даються  цілі комплекси вправ та завдань для виконання вдома.



        Що передбачають заняття з логопедом:

- корекція звуковимови; 
- постановка, автоматизація та диференціація звуків;
- зміцнення артикуляційних м’язів через спеціальні вправи або логопедичний масаж;
- розвиток мовленнєвого дихання та фонематичних процесів;
- розвиток мовлення та збільшення словника;
- запуск мовлення з 2,5 років.
       Заняття триває 40 хвилин.  Логопед працює, якщо у динити ЗНМ ( загальне недорозвинення мовлення), ЗМР  (затримка мовленнєвого розвитку), ЗПР( затримка психічного розвитку), моторна або сенсо-моторна  алалія, заїкання.
Запис на індивідуальні заняття з логопедом за тел. 093 586 20 86.

     

Комментариев нет: